Uluslararası odaklı bir Headhunting ajansı olarak, aynı zamanda Avrupa'da ve dünya genelinde sağlık hizmetleri Çeşitli kuruluşlar için doktorlar Alınmaktadır. Almanya'da uygulama yapabilmeleri için, alman ehliyeti/onayi gereklidir. Ancak bağzı adaylarin Bunun tam olarak ne anlama geldiğine dair fikir edemiyorlar ve bizimle iletişime geçiyorlar. Bu nedenle onayın almanyada nasıl yapıldığını burada özetledik.

AB, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre'den Doktorlar

Avrupa Birliği üyesi bir ülkede eğitim gören hekimler, Avrupa Ekonomik Alanı veya isviçre mezun olmuşsa eyer, tıbbi çalışmalar bu ülkelerde standardize edildiği için genellikle işleri daha kolaydır. Buna göre Almanya’daki eğitim otomatik olarak tanınır, eğer başvuru sahibi(ler) başarılı olduğunun kanıtı olarak bir derece sunabilirse.

Üçüncü ülkelerden doktorlar

Sözde üçüncü ülkelerden başvuranlarla, bu bir şey olacak yetkili makamın önce kontrol etmesi gerektiğinden daha karmaşıktır. Alman tıp eğitimine eşdeğer tamamlanmış eğitim olabilir. Bu denklik testi için adayların sadece sertifikası değil, aynı zamanda ayrıntılı bir konu ve Çalışma saatlerine genel bir bakış ve pratik deneyim kanıtı göndermenizi isterim.

Bu yeterli değilse, doktorlar sözde bir bilgi testi yapabilirler. Bu Test, Alman devlete incelemesine odaklidir ve başvuru sahipleri gerekli uymanlık Yönendirilme incelemesine dayanmaktadır ve olup olmadığını kontrol eder. Başvuru sahipleri, tıp uygulama ruhsatı için gerekli uzmanlık biglisine sahipmidir kontrol eder ve gösterebilir.

AB üyesi olmayan ülkelerden başvuranların da vizeye ihtiyacı vardır çalışma izni, iş arama vizesi veya vize yabancı mesleki niteliklerin tanıması.

Doktor olarak basit profesyonel lisansı izni

Onay veya bilgi testi için beklerken hazırlanmış, basit bir profesyonel izin ile olasılık var Almanya'da çalışmak için. Bu geçicidir ve iki yıl süreyle ve Genellikle bir eyaletle sınırlıdır. Ayrıca, sadece gözetim altında izin verilir Almanya'da lisanslı bir doktor olarak çalışınabilinir.

Gereksinimler tamamlanmış bir tıbbi derecenin yanı sıra yeterli Almanca bilgisi. Ayrıca, bir profesyonel izni için Sağlık ve kişisel uygunluğu (gereklidir ve) ispat edilmedir.

Onay için genel belgeler

Eğitimle ilgili ülkeye özgü meslek üzeri belgelere ek olarak, tüm Başvurular çeşitli diğer belgeler orijinal dilde ve resmi dilde Almancaya çevrilip gönderelecektir.

Buna bir özgeçmiş, bir Kimlik belgesi - örneğin bir kimlik kartı veya pasaport - Doğum belgesi, Almanya'dan resmi iyi hal belgesi (Certificate of good standing), Ana ülke ve varsa eğitimin verildiği ülke ve Kişisel uygunluğu gösteren iyi durum belgesi doktorlar bu meslek için muayene edilir.

Ayrıca, B2-'de genel Almanca dil becerilerinin kanıtı seviye ve C1 seviyesinde teknik dil testi. Ek olarak Başvuru sahipleri, iş için tıbbi uygunluklarını doğrulamalıdır. Almanya'da bir doktor tarafından kanıtlanmak ve muayene edilmek izin verilmekdedir.

Yetkili makam

Yukarıda belirtilen belge ve delillere ek olarak, Doktorlar Almanya'da nerede çalışmak istediklerini belirtmiş olacakdır. Onay ulusal bir meseledir, yargı yetkisi bölgeye bağlıdır ve genellikle bir iş sözleşmesi şeklinde bir kanıttır, Bölgedeki bir işverenden ilgi beyanı veya kanıtı bu federal eyaletteki ana ikametgahındır.

Ancak prensipte merkezi hizmet noktası her zaman destek sağlar Tanıma üzerine Federal İş Kurumu tarafından mesleki tanınma (ZSBA) yabancı eğitim ve doktorlara doğru uygulamayı bulmak için destek ediyordur.

headhunter health care

hr consultancy germany

hr consultancy hamburg

Contact us

certified quality

ISO 9001:2015

honorable merchant

Hamburg
the port to Europe

reliable privacy

keep contorl of your
information